nowocoat logo

Waterland Private Equity investerer i Nowocoat, der producerer funktionelle coating-produkter og -løsninger med en stærk bæredygtighedsprofil til professionelle tagmalerfirmaer, industrielle kunder samt byggemarkeder.

På Nowocoats moderne fabrikker i Kolding og Falun udvikler og producerer ca. 60 erfarne medarbejdere skræddersyede coating-løsninger i tæt samarbejde med kunderne. Omkring 80% af omsætningen stammer fra salg af bæredygtige og vandbaserede produkter, der udover at forlænge de behandlede materialers levetid også er langt mere arbejdsmiljøvenlige at håndtere i selve produktionsprocessen. De innovative produkter nedbringer f.eks. udledningen af CO2 ved at reducere energiforbruget i processen i forbindelse med tagmaling, behandling af trægulve og -møbler samt ved overfladebehandling af industrielle komponenter.


Efter at have skabt organisk vækst i niveauet 18% i perioden 2018-2020 løftede Nowocoat omsætningen til ca. 200 mio. kr. i 2021. Udviklingen viser en generel fremgang i forretningen, hvor produkterne afsættes til professionelle, industrikunder og detailforhandlere. Dette blev yderligere styrket i 2021 med købet af svenske AB Rötmotaverken med produktion i Falun, ligesom overtagelse af en væsentlig kontrakt på gør-det-selv-produkter til detailhandelen har bidraget positivt. I 2019 udvidede Nowocoat ligeledes forretningen ved at købe og integrere danske Lurrell Industries A/S, der leverer produkter til industriel overfladebehandling af træmøbler.


”Vi har skabt en stærk og lønsom forretning ved at trække på vores mangeårige erfaring og unikke tekniske kompetencer, når vi sætter nye standarder i industrien ved at udvikle bæredygtige kvalitetsløsninger og -produkter i et tæt samarbejde med kunderne. I Nowocoat har vi altid været passionerede nørder med farve og lak i blodet og et skarpt fokus på innovation og bæredygtighed. Vi er glade for at byde velkommen til Waterland, der deler vores syn på de store muligheder i markedet og vil bidrage med værdifulde kompetencer og kapital til vores videre udvikling,” siger Ole E. Jensen, administrerende direktør i Nowocoat.


I den kommende periode vil Nowocoat udbygge den stærke markedsposition i Norden og udvide den internationale forretning. Den fortsatte fremgang skal skabes med afsæt i den velinvesterede produktionsplatform og ved at udbrede virksomhedens tagmalerløsninger til tilstødende markeder i Europa, styrke salget til eksisterende og nye industrielle kunder i Asien – hvor COVID-19 har dæmpet aktiviteten midlertidigt – samt løfte afsætningen i byggemarkeder og detailforhandlere på tværs af markeder.


”Vi ser frem til at indgå et tæt partnerskab med ledelse og medarbejdere i Nowocoat, der er en veldrevet og velinvesteret virksomhed med stort vækst- og udviklingspotentiale i et marked i rivende udvikling. Sammen vil vi sætte yderligere fart på udbredelsen af Nowocoats bæredygtige løsninger, der er i høj kurs hos kunderne, fordi de er miljøvenlige og forlænger levetiden på byggematerialer. Vi ser gode muligheder for at accelerere væksten ved at fortsætte den positive udvikling af Nowocoat og udvide forretningen gennem målrettede opkøb,” siger Kaspar Kristiansen, Managing Director for Norden i Waterland Private Equity.


Den daglige ledelse i Nowocoat fortsætter uændret og vil investere i virksomheden sammen med de nuværende ejere og Waterland, der indtræder som majoritetsaktionær med en ejerandel på 85%. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Nowocoat - Ole E. Jensen, administrerende direktør
Tlf. +45 30 30 32 34


Waterland - Kaspar Kristiansen, Managing Director
Tlf. +45 21 28 22 44


Om Nowocoat

Nowocoat leverer innovative, bæredygtige og funktionelle high-performance coating-produkter og -løsninger til professionelle og industrielle kunder samt byggemarkeder og øvrige detailforhandlere. Virksomheden har 60 medarbejdere og blev etableret i 2014 med rødder tilbage til 1861. Coating-produkterne til tagbehandling, metaloverflader samt trægulve og -møbler fremstilles på Nowocoats produktionsfaciliteter i Kolding og Falun, Sverige. Nowocoat er certificeret i miljøledelse ISO 14001 og har som den første og eneste danske coating-producent opnået DNV’s SDG Verdensmålscertificering, og omkring 80% af virksomhedens omsætning stammer fra salg af bæredygtige og vandbaserede produkter.


www.nowocoat.dk


Om Waterland

Waterland er en uafhængig kapitalfond, der støtter iværksættere i realiseringen af deres vækstambitioner. Med betydelige finansielle ressourcer fra virksomhedens ottende fond på 19 mia. kr. og specialiseret industriekspertise gør Waterland det muligt for porteføljeselskaberne at accelerere væksten organisk og gennem opkøb. Til dato har Waterland gennemført investeringer i over 700 virksomheder. Waterland opnår konsekvent topplaceringer i målinger af investeringsresultater blandt kapitalfonde og er den eneste fond, der konstant har været i top-5 i HEC/Dow Jones Private Equity Performance Ranking de seneste 10 år. Waterland administrerer investeringstilsagn for 67 mia. kr. og har kontorer i Danmark, Holland, Belgien, Tyskland, Schweiz, Polen, Frankrig, Irland og Storbritannien.


www.waterland.dk