nowocoat logo

Nowocoat: Vækster omsætningen fra 0 til 100 mio på fem år

Koldingvirksomheden Nowocoat Industrial A/S er bogstaveligt talt gået fra ingenting til omsætning på 100 mio. på bare fem år.

”Det er helt efter planen, og vi vil vækste meget mere i de kommende år”, siger bestyrelsesformand, Nina Reinert.  

Farve- og lakfabrikken på Stålvej i Kolding runder i år en milepæl i regnskabet, når de passerer en årsomsætning på 100 millioner kroner. Bag fabrikken står familien Reinert, som for fem år siden solgte hovedparten af deres aktiviteter fra. Derefter stod de tilbage med passion, vilje, kapital og et CVR-nummer. Det ville de investere i at opbygge en drømmevirksomhed.

- Vi ville bygge en virksomhed med de bedste medarbejdere fra branchen og den bedste teknologi. Vi ville skabe en virksomhed, hvor kundernes behov for coating var omdrejningspunktet for alle vores aktiviteter. Innovation, vækst og fleksibel service skulle være vores DNA. Det har vi investeret massivt i, siger Nina Reinert, der er bestyrelsesformand i selskabet. Hun er meget tilfreds med, at gevinsten ved den strategi nu kan ses på omsætningen.

- Vi er glade for, at det lykkedes. Det bekræfter, at vores strategi er den rigtige, og vi forventer at vækste meget mere i de kommende år.

Strategien bygger på investeringer og vækst

I 2018 indviede Nowocoat den 10.000 M2 store fabrik på Stålvej i Kolding med state-of-the-art produktions- og udviklingsfaciliteter. Kapaciteten i produktionen er langt fra fuldt udnyttet endnu – men der er også gode vækstmuligheder inden for funktionel coating, vurderer virksomhedens administrerende direktør, Ole E. Jensen:

- Vi udvikler hele tiden nye produkter med henblik på at optimere vores kunders produktion og forretning. Der er kommet mere fokus på miljøvenlige løsninger, og det øger behovet for funktionel coating. Vi har en enestående mulighed for at tilpasse vores produkter til vores kunders behov og produktionsapparat. Vi har eksempelvis udviklet og leveret coating, der er nemmere at påføre og tørrer hurtigere. Det kan blive til rigtig mange penge på vores kunders bundlinje, og det gør os til en meget attraktiv samarbejdspartner på markedet.

Udover produktionsfaciliteterne og laboratoriet, så bygger den fleksible og agile tilgang til markedet også på dygtige medarbejdere:

- Vi har sammensat ”landsholdet” til alle pladser inden for farve og lak. Lige fra blanderiet til laboratoriet, regnskabsafdeling og salgsafdelingen. Vi begyndte med at være ca. 10 medarbejdere, og i dag er vi ca. 35 – og vi ansætter stadig kun de bedste af de bedste i branchen. Det giver os en knowhow og innovationsevne, som er helt unik i branchen, fortæller Ole E. Jensen og fortsætter:   

- Det er sjældent set der er et patent på en maling men vi har allerede udviklet flere patenterede produkter, som eksempelvis Coolingpaint, hvor vi lige har fået udstedt et patent i USA der løber til 2037, der reflekterer varmen og dermed både reducerer den globale temperaturstigning og den enkelte bygnings behov for køling, der som bekendt er en energikrævende proces. Coolingpaint er udviklet til både træ, facader og tage, og der findes ingen tilsvarende coatings på markedet. Derudover har vi også udviklet Danmarks første miljøgodkendte algefjerner.

Nowocoats produktion er desuden Iso-certificeret og miljøcertificeret, så kunderne kan være sikre på at få en ensartet og miljøvenlig løsning hver eneste gang.   

Målet er en omsætning på 300 mio. i 2025

Omsætningen på 100 mio. er en milepæl for virksomheden, men både direktør og bestyrelse er enige om, at virksomheden skal vækste meget mere i de kommende år.

- Udefra set kan den hurtige vækst i Nowocoat måske se voldsom ud, men den sker ganske kontrolleret. Vi har haft en helt unik mulighed for at opbygge en moderne fabrik med en kapacitet, som passer til vores ambitioner. Langt hen ad vejen har vi de nøglemedarbejdere, vi har brug for – også selv om vi fortsætter væksten op mod de 300 mio. i de kommende år, siger Ole E. Jensen, som forventer at Nowocoat runder den milepæl i 2025.

Udover den organiske vækst, har Nowocoat i 2019 overtaget virksomheden Lurrell Industries A/S, der især er kendt for sin overfladebehandling til havemøbler og køkkenredskaber af træ.