nowocoat logo

 

Malingproducenten Nowocoat Industrial A/S i Kolding fokuserer nu kræfterne 100 pct. på produktudvikling og ny vækst efter koncernens frasalg af aktiviteterne indenfor tagmaling. Ejerfamilien Reinert har solgt søsterselskabet Iso Paint Nordic A/S til finske Tikkurila og vil fremover koncentrere produktions- og udviklingskræfterne hos Nowocoat Industrial A/S, farve- og lakfabrikken i Kolding, der blev overtaget i februar 2014.

"Vi kan nu fokusere på produktudvikling indenfor bl.a. industriel maling til overfladebehandling af metal og træbeskyttelse, herunder Proff Woodcare produkter, hvilket åbner nogle interessante muligheder for os og kunderne. Vi har stor erfaring med udvikling af funktionel maling, og her tør jeg godt love nogle spændende produktnyheder i fremtiden,"

siger udviklingschef og medejer Joen Reinert, der ejer Nowocoat Industrial A/S sammen med sin familie og et medarbejderselskab. Familien finder det vigtigt at inddrage ledende medarbejdere i firmaets opbygning og drift, hvorfor de blandt andet har ansat Per Thorlund som salgsdirektør.

Virksomheden fortsætter med produktionen af træbeskyttelse under navnet Iso Wood og Proff WoodCare, der blev lanceret med stor succes i 2012, hvor familiekoncernen gjorde comeback på området for gulvlak. I 2013 lancerede man Proff Antibac, en nyudviklet gulvlak og gulvolie, der har den helt unikke funktion, at den meget effektivt udrydder bakterier og virus. I løbet af få timer er alle bakterier slået ihjel, og det gør gulvlakken meget interessant for bedre hygiejne på f. eks. hospitaler og plejehjem.
Iso Wood produkterne er en ny generation af træbeskyttelser til håndværk og industriel påføring og beskyttelse af træ.

Et andet interessant produkt hos Nowocoat Industrial A/S er Stonecolor - et avanceret produkt til maling og overfladebehandling af udendørs fliser og belægninger. StoneColor baserer sig på den nyeste udvikling indenfor nanoteknologi, som gør malingen ekstra slidstærk og stabil overfor vind og vejr.

Udviklingslaboratoriet hos Nowocoat Industrial A/S er blevet udvidet siden Reinert familiens overtagelse, så der nu er 5 ansatte beskæftiget med udvikling. Ambitionen er nu, at virksomheden skal vokse yderligere i takt med skarpere fokus og nyudviklede produkter indenfor de eksisterende områder.

"Potentialet er der, og vi har den rigtige knowhow og udviklingskraft. Så vi forventer at skulle
ansætte flere medarbejdere i fremtiden. For vores kunder er det foreløbig 'business as usual' efter
salget af Iso Paint, men på lidt længere sigt vil de mærke fordelene ved, at vi kan fokusere 100 procent.
på NowoCoat Industrial A/S," understreger Joen Reinert.

Nowocoat Industrial A/S har ca. 4.000 kvm produktionsarealer med moderne miljøgodkendt produktionsanlæg samt administrationslokaler i Kolding, og beskæftiger i alt 15 medarbejdere.

For yderligere oplysninger kontakt salgsdirektør Per Thorlund på telefon: 42 27 27 27.