nowocoat logo

Nowocoat har udtaget patent på både opbygning og proces af den innovative maling, der findes til tag, facade og træværk. Coolingpaint er udviklet fra bunden på virksomhedens fabrik, og den avancerede teknologi betyder, at overfladen reflekterer solens stråler og dermed forhindrer overfladen i at absorbere varmen fra solens stråler.

– Vi er meget glade for og stolte over at have udtaget patent på Coolingpaint i USA. For mig er det en understregning af, at vi hos Nowocoat ikke blot er i stand til at udvikle de innovative og teknisk avancerede produkter, som markedet har brug for helt fra bunden, men at vi, med de kompetencer og udviklings-og produktionsfaciliteter vi besidder, kan være med helt fremme i den international liga, siger CEO hos Nowocoat A/S Ole E. Jensen og fortsætter:

– Coolingpaint er på mange måder et produkt med stort potentiale, ikke blot herhjemme men i særdeleshed også i udlandet, og teknologien bag er interessant for mange forskellige segmenter. Behovet for nedkøling stiger de fleste steder i verden, også på vores nordlige breddegrader. Med Coolingpaint bliver det muligt gennem solreflekterende maling at sænke temperaturen på de behandlede overflader væsentligt og på den måde bl.a. nedsætte energiforbruget til køling.

 

Enestående beskyttelse

Nowocoats patent hedder Solvent-free Infrared Reflective Surface Coating og dækker både opbygningen og processen bag Coolingpaint. Teknologien stammer oprindeligt fra det amerikanske militærs Stealth-projekt, der skulle mindske flyenes synlighed på radaren. Hos Nowocoat har man videreudviklet teknologien yderligere med særligt udstyr, der homogeniserer den kemiske sammensætning af malingens pigmenter og additiver. Pigmenterne er tilsat mikroskopiske spejle, der reflekterer 90 % af solens infrarøde stråler. På den måde nedsættes mængden af absorberet varme med helt op til 20%. Coolingpaint er baseret på HybridTechnology-System™ og tilsat det svampe- og algehæmmende additiv med SlowRelease-Protection™, der betyder, at additivet kun aktiveres i fugtigt vejr. Dermed yder Coolingpaint både den samme beskyttelse, som man kender fra almindelig behandling til facader, træ og tage og beskytter mod solens nedbrydende infrarøde stråler. – Som altid har vi hos Nowocoat fokus på at fremstille produkter, der både lever op til strenge kvalitetskrav og imødekommer ønsket om et produkt uden skadelige stoffer. Derfor er Coolingpaint mærket med EU-Blomsten, der er garanti for, at produktet i alle faser af dets livscyklus imødekommer skrappe miljøkrav. Det betyder, at Coolingpaint ikke indeholder tungmetaller, blødgører og skadelige mængder af opløsningsmidler. Samtidig er det kvalitetstestet i henhold til internationale standarder for række- og dækkeevne, UV- stabilitet, vedhæftning, afskalning, blæredannelse, revnedannelse, høj vejrbestandighed, svampe- og algebegroning, glans- og farveændring og evnen til at reflektere infrarød stråling, forklarer Ole E. Jensen.

 

Miljømæssige perspektiver

I de større byer kæmper man med et fænomen, der kaldes Urban Heat Islands. Det er områder i byerne, hvor temperaturen er væsentligt højere end i den omkringliggende natur, fordi mennesker, bygninger og maskiner absorberer og afgiver varme. Fænomenet er skadeligt for både miljøet og sundheden, fordi de stigende temperaturer igen øger efterspørgslen på køling med luftforurening og dårligt indeklima til følge. – Et ubehandlet tag kan blive helt op til 90C på overfladen, mens temperaturen på et tag, der er behandlet med Coolingpaint Roof reduceres med op til 15%. Det betyder i praksis, at man kan nedsætte Urban Heat Island effekten og ikke mindst mindske energiforbruget til køleanlæg, der er placeret på tagtoppen. Jo bedre overflader er til at reflektere solens stråler, jo mere kan temperaturen holdes nede, både på overfladen og inden i bygningen, og her er Coolingpaint en yderst økonomisk og miljømæssig attraktiv løsning, slutter Ole E. Jensen.

 

COOLINGPAINT® fås til træ, facade og tag i gængse standardfarver. For yderligere information kontakt venligst CEO hos Nowocoat, Ole E. Jensen på tlf. +45 30303234 eller e-mail

 

Om Nowocoat A/S

Nowocoat A/S er en innovativ og moderne farve- og lakfabrik, som har rødder tilbage til 1861. Vi leverer innovative, funktionelle og holdbare coatings til industri, produktion og professionel brug. I 2018 indviede vi vores nye fabrik i Danmark, hvor vi kan producere helt op til 65.000 liter 3 gange i døgnet – med fuld sporbarhed, miljømæssig ansvarlighed og optimal kvalitetssikring, og derfor er vi dobbeltcertificeret efter ISO 14001 i miljø og ISO 9001 i kvalitet. Gennem innovation og udvikling sætter vi nye standarder for den effekt, man kan opnå gennem overfladebehandling, samtidig med at vi indgår i tætte samarbejder med vores kunder, således at vi kan levere løsninger, som passer optimalt til deres produktion og behov.