Nowocoat Industrial A/S

Med en strategisk satsning styrker den højteknologiske producent af bæredygtig og miljørigtig coating til professionel og industriel brug, Nowocoat, nu sin position på de asiatiske markeder. Pandemien og de aktuelle rejsebegrænsninger har fremskyndet etableringen af kontor i Sydøstasien – en satsning som er båret af et mål om at løfte bæredygtighed og miljøbevidsthed gennem nærhed, vidensdeling og korte reaktionstider.

 

En unik passion for at sætte en ny bæredygtig dagsorden i branchen og tilgå markedet med strategiske satsninger båret af nærvær, fleksibilitet og innovation på alle fronter var afsættet, da farve- og lakproducenten Nowocoat for ca, 6 år siden frasolgte hovedparten af sine aktiviteter og indledte en ny ambitiøs rejse.

 

Fra dag ét havde virksomheden fokus på kontinuerligt at forme et velfunderet hold af innovative specialister på alle positioner og skabe et specialistteam, der med afsæt i fokuseret udvikling af grønne, bæredygtige løsninger skulle bære Nowocoats aggressive vækststrategi. Og det er lykkes. Med innovative Green Tech produkter til coating af bl.a. beton, metaller og træ har virksomheden nået ambitiøse landevindinger og står i dag med certificeringer, der sikrer en stærk position som underleverandør til bl.a. køkkenindustrien, en lang række anerkendte danske møbelbrands – og ikke mindst internationale designvirksomheder, herunder svenske Ikea, som arbejder med en af verdens mest detaljerede og krævende miljømanualer. Ikke blot i eget navn – men også under det anerkendte brand, Lurrell Sustainable Solutions, som de seneste 2 år har været en integreret del af Nowocoat.

 

På det internationale marked den danske virksomhed en lille spiller blandt multinationale koncerner, som bl.a. Sherwin Williams, PPG og Akzo Nobel. En position som man på alle plan er lykkes med at vende til en konkurrencemæssig fordel ved at markere sig med et ufravigeligt fokus på både danske og internationale fokusmål såvel som nærvær, fleksibilitet, erfarings- og vidensdeling med en voksende kundekreds.

 

Og specifikt med afsæt i ønsket om nærhed og fleksibilitet har virksomheden under coronapandemien netop etableret sig fast i Sydøstasien for bl.a. at komme tæt på den stadig voksende asiatiske møbelindustri. Det asiatiske kontor, som er etableret under navnet Lurrell Sustainable Solutions, ligger i Vietnam, og tegnes af ansat et håndplukket team af erfarne branchekendte medarbejdere, som kender de asiatiske markeder, kunderne og ikke mindst de udfordringer, som kendetegner hverdagen derude.

 

I spidsen for kontoret står Ulrik Soll, som har en dybdegående branche- og markedserfaring og er et kendt ansigt i regionen, og det nye set-up er designet med afsæt i erfaringer med nærhed i samarbejdet med kunderne såvel som i den naturlige sammenhæng mellem forskellige forretningsenheder og vil samtidig blive samlingspunkt for virksomhedens aktiviteter i Thailand, Kina, Vietnam og Polen, som markedsmæssigt har mange lighedspunkter.

 

’Vi ved, at vi med nærhed, indsigt og forståelse for produktionsforhold og arbejdsvilkår kan bidrage aktivt til at løfte bl.a. den asiatiske møbelindustri mod en højere grad af bæredygtighed – og skabe en åben og menneskelig dialog, der kan forbedre både miljø- og arbejdsmiljøforhold.’, siger Ole Enevold Jensen, som er administrerende direktør og tilføjer at den korte reaktionstid, som det lokale islæt også giver konkurrencemæssige fordele: ’Det er nemmere at skabe kontinuitet og fremdrift i forandringerne, når vi er tilstede i markedet – specielt nu, hvor det at rejse frem og tilbage ikke er trygt og forsvarligt i forhold til at bidrage til at få kontrol over pandemien og vende tilbage til normalen.’

 

’Med en kombination af danske & lokale medarbejdere skaber vi de bedste forudsætninger for både at række ud mod de lokale markeder og trække på den know-how, som vores skandinaviske specialistteam har opbygget. Det betyder, at vi kan bidrage til fremtidsorienterede løsninger, der ikke kun handler om vores produkt, coatingen, men også om optimering af energiforbrug, bortskaffelse og overordnede grønne løsninger, der styrker klimaindsatsen parallelt med indsatsen for et bedre arbejdsmiljø.’

 

Og ifølge bestyrelsesformand, Nina Reinert, er den nye base i Asien blot ét af flere nye initiativer, der skal sikre Nowocoats fortsat ambitiøse vækstkurve:

 

’Vores innovative R&D arbejder kontinuerligt mod at udvikle miljørigtige produkter, som ligger helt i tråd med såvel danske som internationale klimamål. Samtidig har vi fortsat både uudnyttet kapacitet i produktionen, uudforskede vækstmuligheder og ikke mindst troen på, at vi med vores anderledes, skandinaviske approach kan sætte vores aftryk på fremtiden.’

 

Lurrell asia feb 2021 ENG docx Lurrell asia feb 2021 ENG